8. feb. 2011

Poravnava starih grehov...

Po novem letu se je dogajalo toliko stvari, da se mi preprosto ni dalo nič napisati. In mimo grede je bil mesec naokoli. Tako da bom sedaj na hitro malo opišem kaj vse se je dogajalo v januarju.
Prva super star, ki smo jo počeli je bilo SANKANJE. Za sankanje imajo res super progo za katero skrbi občina (verjetno kaj takega težko pričakujemo v Slo). Pripelješ se z podzemno železnico na vrh hriba, si sposodiš sanke in potem imaš vožnje cca 10-15min. Konec proge je na eni izmed postaj podzemne, tako da se samo vsedeš zopet na vlak in odpelješ na vrh. Enkrat, dvakrat, 10x.. dokler te ne bolijo vse kosti od vseh poskokov :) Stvar je super popularna in super zabavna, tako da vsak večer vidiš kako ljudje čakajo na postaji s sankami :).
Dva vikenda nazaj sva se končno odpravila zopet malo raziskovat Norveško. Odpravila sva se v Lillehammer. Mesto je znano zaradi olimpijskih iger, to je pa tudi več ali manj to :). Odpravila sva se z vlakom in že sama vožnja po pokrajini bi bilo zadostno doživetje. Sneg vsepovsod, povsod ljudje, ki tečejo na smučeh in lesene hiške, ki imajo do najbližjega soseda vsaj kilometer :). Ko greš malo ven iz meste je pokrajina res neverjetna. V Lillehamerju sva si najprej ogledala olimpijsko prizorišče. Šla sva tudi na vrh skakalnice kjer je bil super razgled na celotno kotlino. Kasneje sva si ogledala še muzej na prostem, kjer so "razstavljeni" različni objekti iz celotne Norveške. Najstarejši objekt je cerkvica iz okoli 1400. Potem so tudi različne hiše iz okoli 1700, nama najbolj zanimive pa so bile tipične montažne hiške iz prejšnjega stoletja. Popolno opremljene, do zadnje potankosti, tako da sva kar nekaj časa gledala ali tam dejansko kdo živi ali so res samo razstavni eksponati. Vsekakor super preživet dan!
Pa še na hitro o delu. Oddali smo "idejni" projekt za nakupovalni center in začeli na polno delati na mostu. Pri mostu smo prišli v zadnjo fazo projekta in to je dimenzioniranje spojev. Sicer sem pa tja najdemo tudi še kakšno napako za nazaj in se potem tepem po glavi cel dan in iščem rešitve. Ravno danes se nekaj ni ujemalo pri dimenzioniranju profilov in sem našel članek profesorja iz Švedske,v katerem je razlagal dimenzioniranje aluminija. In ker je zgledalo da "fant" res oblada smo ga kar poklicali in nam je lepo razložil, da smo očitno našli napako v standardu :). Tako da se dogaja, zame osebno je kar zelo stresno, vendar se že veselim konec tedna ko se zopet odpravimo na sever malo vozit s sankami.
Ostalo pa v naslednjih objavah, že tako sem preveč nalagal :)

Priprave na spust

Počitek pri mali skakalnici

Priprave

Zaključek pri stojnici z vaflji

Olimpijska skakalica in stadion

Trening

Cerkev iz cca l.1400


Na obisku

Tipična hiša iz okoli 1920

Muzejski eksponat :)

Če kdo hoče najeti, stoji pa na vrhu Lillehammerskih skakalnic

Poširanje jajc, za prvič ratalo super

Burger za Junza, njega pa nikjer

S tem se pa zabavamo v službi

Dimenzionirano v Excelu, programirano v Texpadu, prikazano v programu za statko...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Podpiši se :)