21. nov. 2010

Celotedensko dogajanje

Ta teden je bilo res pestro. Z analizo nakupovalnega središča smo se morali lotiti bolj detajlne analize, saj je bilo treba investitorju predstaviti rezultate. Tako sem cel teden ustvarjal in se hudoval, ker nič ni delalo tako kot bi sam hotel, ampak na koncu je vseeno ratalo kaj uporabnega. Večer pred glavnim sestankom sem delal skupaj skoraj 15 ur, nekateri pa še kakšnih dodatnih 5 ur. Med delom na tem projektu nam je ratalo celo narediti nekaj napredka na projektu mostu, ki končno dobiva svojo končno obliko. Tako bom ta teden začel resno spoznavanje z dimenzioniranjem aluminija, kar mislim, da bo vsekakor zanimivo.
Prav tako pa je tudi Tadeja začela z malo bolj resnim delom, saj je ta teden vsak dan imela vsaj eno samostojno uro poučevanja angleščine, spotoma pa prevzela še kakšno nadomeščanje. Je pa prav presenetljivo koliko angleščine nekateri otroci znajo govoriti pri šestih letih.
Počasi pa prihaja tudi zima z temperaturami do -8°C in vsem kar paše zraven. Sem ter tja dobimo kakšen centimeter snega tudi v "dolino", čim pa se povzpneš malo višje pa je snega že kar veliko. Ker so Norvežani obsedeni z tekom na smučeh, za to izkoristijo že prve centimetre snega in vsi hodijo okrog s smučkami v rokah. Ugotavljam da se veliko več ukvarjajo s športom kot pri nas, saj so bili vsi športni objekti, ki sem jih obiskal do sedaj, nabito polni.
Včeraj sva se, po namigu dobre duše, odpravila v Grønland v trgovino, bolj podobno tržnici kakor trgovini. V trgovini prodajajo samo uvoženo robo iz celega sveta, tako da nama je ratalo najti Smokije, Domačica piškote in Fructalov gosti sok. Upava da nama mogoče naslednjič rata najti še kakšne Zlate kroglice.
Kar se hrane tiče, sva imela prejšni vikend učne ure pečenja peciva. Tega sva se lotila s pomočjo mikrovalovke in moram priznati da je bilo res posebno doživetje :). V desetih minutah si lahko spečeš čisto solidno torto. Kar poglej si sliko spodaj.
Sem pa ta teden prišel tudi do pomembnega dosežka, končno mi je raralo priti do nove postelje, saj je prejšna bila kostolomac in mislim da še nikoli nisem imel tako zategnjen in boleč hrbet :) Ker je med odvozom stare in namestitvijo nove preteklo nekaj časa, sva ta čas izkoristila za kampiranje in bilo je super, prijetno toplo, dobra hrana, vse kar si želiš v kampu.
Super torta, malo preveč pečena, ampak jo je zmanjkalo kot bi mignil

Norveški stil: hrenovka v krompirjevi tortilji.. SUPER!!!

Sobotni ulov

Prvi sneg je pobelil breg, zjutraj te pa čaka en kup ledenih cest

Super urejen kamp, poln penzion, internet, puhasti kovtri in....

.... super razgled na zasneženo in mrzlo pokrajino

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Podpiši se :)