3. mar. 2011

Svetovno prvenstvo

Prejšni teden se je v Oslu pričelo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, midva pa sva dobila prve obiske v najino stanovanje. Skupaj smo si ogledali nekaj dogodkov tekom tedna. Pričakovali nismo veliko, pa zato dobili toliko več. Začeli smo z otvoritvijo, ki je postregla z neomejenim številom ljudi. Prireditev ni bila kakšen presežek, vzdušje pa je bilo že prvi dan super. Za naslednji dan smo imeli kupljene karte za šprint, saj smo računali na slovensko medaljo. Želja po medalji se je uresničila, verjetno tudi z našo pomočjo, saj smo navijali kakor se je dalo. Če smo že dobili medaljo, se je spodobilo iti tudi na podelitev. Ko so podeljevali medaljo Petri, smo (sem) bili sigurno najbolj glasni daleč naokoli in tako so nas Norvežani malo čudno gledali, kaj so to zaeni Slovenčki :). Kmalu po tem pa so nas preglasili Norvežani, saj je njihova deklina dobila zlato in je zanjo navijalo vseh ostalih 100.000 ljudi. Po podelitvi je sledilo še obvezno slikanje, petje in dajanje izjav za RTV. Bilo nas je vsega skupaj ene 15 Slovencev, pa vendar smo bili glasni za 300. Vsekakor je bil neverjeten dan.
Za naslednji dan je Tadeji uspelo najti zastonj vstopnice za skoke na mali skakalnici, tako da smo nekateri delali, drugi pa so uživali v meglenem dnevu in skokih na mali skakalnici.
V začetku tedna pa me je razveselil še šef z novico, da je kupil vstopnice za finale na veliki skakalnici. Tako smo danes odšli Holmenkollenu naproti, skupaj z vso več tisoč glavo množico :). Vzdušje je bilo nevrjetno, tudi naši niso skakali slabo, bila sva verjetno edina Slovenska navijača (plus vsi reporterji :) ), tako da je bil dan popoln. Več pa kot ponavadi v slikah...

Morje ljudi na glavni ulici

Odštevanje se je končalo

Umetnine so postavljene po celotni glavni ulici


SLOVENIJA!!!!!!!!!!!

Norvežani prihajajo na tekme več kot pripravljeni

Zelo zavzeti norveški navijači

Z dreves je razgled boljši

Slovenski navijačici

Zmagovalke

Petra Majdič z bronom

Fant je imel rojstni dan :)

Del našega navijaškega moštva skupaj z RTV novinarko


Razočaran poljski navijač :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Podpiši se :)